środa, 28 marca 2012

Wieprzowe snikersy


Składniki

- 70 dag schabu
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- mały słoik chrzanu
- pieprz ziołowy
- słodka mielona papryka
- ½ kostki masła
- 3 żółtka
- 3 łyżki mąki
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej, sól

Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Wykonanie

Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Rozbić. Posypać z obu stron pieprzem ziołowym i papryką. Odstawić. Żółtka utrzeć z masłem. Dodać orzechy, chrzan i szczyptę soli. Plastry mięsa posmarować masą i zawinąć w roladki. Obtoczyć w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej . Smażyć na oleju na złoty kolor.
   
Uwaga – sprawdzona rada

1) Potrawa smakuje również dobrze przy wykorzystaniu filetu z piersi  z kurczaka

Życzę smacznego.

2 komentarze:

Justyna pisze...

Wypróbowałam, że schab dobrze jest wcześniej lekko zamarynować (2- godziny) w ziołach z odrobiną alkoholu. Będzie miał dużo ciekawszy smak i fajnie skomponuje się z ostrym chrzanem.

Świat Smaku pisze...

i o to chodzi w gotowaniu, że każdy może dodać coś od siebie, że nie jesteśmy ograniczeni do jednego schematu :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...