niedziela, 24 marca 2013

Racuchy drożdżowe z owocami




Składniki

- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
-  łyżka świeżych drożdży
- 2 jajka
- cukier puder
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- duże jabłko
- 3 brzoskwinie z puszki
- olej



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Drożdże rozetrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i ciepłym mlekiem. Gdy się rozpuszczą, dodać rozkłócone jajka, a następnie mąkę. Zmiksować na gładkie ciasto. Jabłko umyć i obrać. Wraz z brzoskwiniami pokroić w kostkę. Delikatnie wymieszać z ciastem. Racuchy zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Oprószyć cukrem pudrem.


Życzę smacznego.



1 komentarze:

Patka pisze...

Zasmakowały mi od razu!

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...