środa, 1 kwietnia 2015

Filet z kurczaka nadziewany papryką


 Ciekawa i szybka w wykonaniu propozycja na codzienny obiad. Mięso pozostaje soczyste i kruche a dzięki przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatu

Składniki


- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 papryka
- 2 ogórki konserwowe
- mąką pszenna
- 10 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy, słodka mielona papryka
- kurkuma
- olej do smażenia




Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W filetach utworzyć kieszonki, nacinając w najgrubszej części. Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz przyprawami według uznania. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ser i ogórki połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Pierś przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 15 minut w temperaturze 180oC

Życzę smacznego.



1 komentarze:

Olka pisze...

Obiad z gatunku takich co ja nazywam niedzielnymi :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...