Ciekawa i szybka w wykonaniu propozycja na codzienny obiad. Mięso pozostaje soczyste i kruche a dzięki przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatu
Składniki
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 papryka
- 2 ogórki konserwowe
- mąką pszenna
- 10 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy,
słodka mielona papryka
- kurkuma
- olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W filetach
utworzyć kieszonki, nacinając w najgrubszej części. Mięso oprószyć w środku i
na zewnątrz przyprawami według uznania. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych
oczkach, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ser i ogórki
połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć mąką
i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Pierś przełożyć
do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem 15 minut w temperaturze 180oC
Życzę smacznego.
1 komentarze:
Obiad z gatunku takich co ja nazywam niedzielnymi :)
Prześlij komentarz