Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku.
Składniki
- podwójny filet z kurczaka
- jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki majonezu
- 15 dag startego
żółtego sera
- mielona słodka
papryka, pieprz ziołowy
- sól, pieprz
- olej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Filet umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, przełożyć do
miski. Dodać mąkę, jajko, majonez i starty ser, wymieszać. Doprawić papryką
pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Niewielkie porcje masy nakładać na
rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron
Uwaga – sprawdzona rada
1)
jeżeli podczas
wyrabiania masa będzie za sucha należy dodać majonezu, jeżeli za mokra - mąki
Życzę smacznego.
Życzę smacznego.
8 komentarze:
Świetny post! ;))
Pozdrawiam
_______________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
zapewniam też, że świetnie smakują :)
ja do tych kotletów dodaję jeszcze podsmażone pieczarki i są przepyszne
jest to jak najbardziej słuszny kierunek :)
Swietny pomysl!!dzis wyprobuje.
życzę smacznego :)
Pychotka!!!
Znam ten przepis, a jeszcze nie robiłam. No cóż muszę wrócić do korzeni :-)
Prześlij komentarz