niedziela, 24 sierpnia 2014

Kotlety serowe z kurczakiem


Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku.

Składniki

- podwójny filet z kurczaka
- jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki majonezu
- 15 dag startego żółtego sera
- mielona słodka papryka, pieprz ziołowy
- sól, pieprz
- olej

Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.

Wykonanie

Filet umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, przełożyć do miski. Dodać mąkę, jajko, majonez i starty ser, wymieszać. Doprawić papryką pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Niewielkie porcje masy nakładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron

Uwaga – sprawdzona rada

1)       jeżeli podczas wyrabiania masa będzie za sucha należy dodać majonezu, jeżeli za mokra - mąki


Życzę smacznego.




8 komentarze:

Kinga pisze...

Świetny post! ;))

Pozdrawiam

_______________

truskawkowa-fiesta.blogspot.com

Rafał Szymczak pisze...

zapewniam też, że świetnie smakują :)

Anonimowy pisze...

ja do tych kotletów dodaję jeszcze podsmażone pieczarki i są przepyszne

Rafał Szymczak pisze...

jest to jak najbardziej słuszny kierunek :)

Naty17185 pisze...

Swietny pomysl!!dzis wyprobuje.

Rafał Szymczak pisze...

życzę smacznego :)

Anonimowy pisze...

Pychotka!!!

Barbara pisze...

Znam ten przepis, a jeszcze nie robiłam. No cóż muszę wrócić do korzeni :-)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...