sobota, 31 października 2015

Minipizze z ciasta francuskiego


 Ciekawa wersja popularnej potrawy. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dużej ilości dodatków przekąska jednocześnie zaspokaja głód jak również bardzo efektownie prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich.


Składniki

- 20 dag pieczarek
- 2 cebule
- 4 parówki ( ok.20 dag )
- 1 żółta papryka
- opakowanie ciasta francuskiego
- 20 dag startego żółtego sera
- ketchup
- suszona bazylia
- masło



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć razem na maśle. Parówki pokroić w talarki, paprykę w drobną kostkę. Ciasto podzielić na 8 części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Każdy kawałek posmarować ketchupem, delikatnie oprószyć bazylią i kolejno wykładać porcję pieczarek, parówek i papryki. Wierzch każdego kawałka posypać startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180oC.

Uwaga – sprawdzona rada

  1. ) parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną wędliną lub mięsem

Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)


4 komentarze:

ZHP Gołdap pisze...

a za nami właśnie ostatnio chodzi pizza ;D
Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

GłowaNaMiejscu pisze...

Świetna przekąska :)

ania, ekspansjasmaku.pl pisze...

bardzo fajny przepis. Na pewni spróbuję :)

Rafał Szymczak pisze...

Polecam :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...