Składniki
- 50 dag słoniny
- 50 dag kiełbasy
- 3 duże czerwone papryki
- 50 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy
- majeranek
- pieprz ziołowy
- majeranek
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Słoninę i kiełbasę osobno zmielić, czosnek zmiażdżyć, paprykę i pieczarki poszatkować na drobną kostkę ( można użyć blendera). Słoninę przełożyć do garnka, smażyć ok. 10 minut, dodać kiełbasę i czosnek. Smażyć 10 minut i dodać paprykę. Smażyć 10 minut i dodać pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 minut. Gorącą masę rozlać do słoików, słoiki odwrócić do góry dnem. Smalec pozostawić do wystygnięcia.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz