niedziela, 30 grudnia 2012

Smalec "na bogato"




Składniki

- 50 dag słoniny
- 50 dag kiełbasy
- 3 duże czerwone papryki
- 50 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
-  pieprz ziołowy
- majeranek






Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Słoninę i kiełbasę osobno zmielić, czosnek zmiażdżyć, paprykę i pieczarki poszatkować na drobną kostkę ( można użyć blendera). Słoninę przełożyć do garnka, smażyć ok. 10 minut, dodać kiełbasę i czosnek. Smażyć 10 minut i dodać paprykę. Smażyć 10 minut i dodać pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 minut. Gorącą masę rozlać do słoików, słoiki odwrócić do góry dnem. Smalec pozostawić do wystygnięcia.


Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...