poniedziałek, 4 sierpnia 2014

Gotowane jabłka z cynamonem


 Prosty i szybki w wykonaniu deser przypadnie do gustu nie jednemu małemu łakomczuszkowi a dzięki nucie cynamonu mimo upałów wracają wspomnienia o świątecznych piernikach babci.


Składniki

- 3 jabłka
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki cynamonu











Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Do garnka wlać ½ szklanki wody, dodać sok z cytryny, cukier oraz cynamon. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącego syropu. Gotować ok.10 minut pod przykryciem aż jabłka będą miękkie a część płynu odparuje. Podawać gorące.


Życzę smacznego.



1 komentarze:

Urszula - Proste potrawy pisze...

Zapachniało aż u mnie tym Twoim pysznym, prostym deserem, mniam :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...