Składniki
- 1 kapusta pekińska
- pojedynczy filet z kurczaka
- 2 pomidory
- ogórek
- ser feta
- mały kefir naturalny
- łyżka majonezu
- ząbek czosnku
- przyprawa do grosa
- tłuszcz do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Kapustę poszatkować. Pomidory, obranego ogórka i fetę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z kefirem i majonezem. Sosem polać sałatkę.
Życzę smacznego.
1 komentarze:
hmmm... myślę,że to może być idealna sałatka do potraw z grilla - już nie mogę się doczekać kiedy zacznie się sezon :)
Prześlij komentarz