Pasta to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak.
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Składniki
- 6 jajek
- cebula
- 2 ogórki kiszone
- 10 dag sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- ½ małego jogurtu naturalnego
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać. Jajka ,cebulę, ogórki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku.
Życzę smacznego.
5 komentarze:
o proszę z ogórkiem kiszonym nie jadłam, jestem ciekawa smaku :) u mnie dzisiaj też pasta jajeczna! Pozdrawiam :)
smakuje "inaczej" :) - ja wypróbowałam, polecam
trzeba będzie zrobić bo to moje smaki
ja też robię z ogórkami ;)
ooooo, weź wejdź tu: http://mojanowafigura.pl/blogerki , własnie jakas inna dziewczyna o tym pisała, zdaje sie ze konkurs dla ciebie (chyba najwzysza pora zalozyc bloga:D)
Prześlij komentarz