piątek, 3 maja 2013

Pasta jajeczna z kiszonymi ogórkami VIDEO


 Pasta to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak.

Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy


Składniki

- 6 jajek
- cebula
- 2 ogórki kiszone
- 10 dag sera żółtego
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- ½ małego jogurtu naturalnego



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać. Jajka ,cebulę, ogórki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać szczypiorek, majonez i jogurt. Doprawić do smaku.



Życzę smacznego.



5 komentarze:

lola pisze...

o proszę z ogórkiem kiszonym nie jadłam, jestem ciekawa smaku :) u mnie dzisiaj też pasta jajeczna! Pozdrawiam :)

Anonimowy pisze...

smakuje "inaczej" :) - ja wypróbowałam, polecam

naleśniki pisze...

trzeba będzie zrobić bo to moje smaki

olka pisze...

ja też robię z ogórkami ;)

olka pisze...

ooooo, weź wejdź tu: http://mojanowafigura.pl/blogerki , własnie jakas inna dziewczyna o tym pisała, zdaje sie ze konkurs dla ciebie (chyba najwzysza pora zalozyc bloga:D)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...