niedziela, 16 czerwca 2013

Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym




Składniki

- 40 dag mięsa mielonego
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 cytryna
- sól, pieprz
- jajko
- 1 L wywaru warzywnego
- mały jogurt naturalny
- pęczek koperku


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Marchewkę i cebulę obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Cytrynę i koperek umyć  i osuszyć. Skórkę z cytryny zetrzeć. Koperek posiekać. Do mięsa dodać jajko, cebulę, marchewkę oraz ¾ skórki z cytryny i koperku. Wymieszać na jednolitą masę. Formować pulpety. Wywar zagotować. Włożyć pulpety i gotować  5 minut do wypłynięcia. Jogurt wymieszać z resztą skórki i koperku. Podawać do mięsa.

Życzę smacznego.



2 komentarze:

omlety pisze...

smacznie wygląda chętnie bym zjadła coś takiego:)

Ola Laj pisze...

mhm, smacznie :) pozdrawiam i zapraszam na warzywa z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowana-papryka-z-serem-feta-i-bazylia/

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...