Składniki
Naleśniki
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- ½ szklanki wody
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
Farsz
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 10 dag pieczarek
- 5 plasterków szynki
- 1 cebula
- 10 dag sera żółtego
- pieprz ziołowy
- szczypta kurkumy
- pieprz ziołowy
- szczypta kurkumy
- sól, pieprz
Panierka
- bułka tarta
- 1 jajko
- olej do smażenia
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Składniki na naleśniki wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić i usmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, osuszyć pokroić w plasterki i usmażyć osobno na rozgrzanym . Szynkę pokroić w drobną kostkę i również usmażyć osobno. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Po podsmażeniu cebulę, pieczarki i szynkę wymieszać razem z startym serem. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać w krokiety. Krokiety obtoczyć w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Życzę smacznego.
2 komentarze:
Bardzo lubię krokiety, a Twoja wersja smakowa bardzo mi się podoba:-)
Dzisiaj będę robiła ;-)
Prześlij komentarz