Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i słodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad.
Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry ananasa z puszki
- 4 plastry sera
żółtego
- słoiczek żurawiny
- sól, pieprz
- jajko
- bułka tarta
- olej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Filety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić.
Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć
z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni na podsmażone filety położyć plastry ananasa,
w środek włożyć żurawinę. Całość przykryć plastrem sera. Patelnię przykryć i
podsmażyć filety, aż ser się roztopi.
Uwaga – sprawdzona rada
1)
aby
żurawina była widoczna, w serze można wyciąć małą dziurkę lub użyć gatunku z
dziurami
Życzę smacznego.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz