sobota, 30 sierpnia 2014

Filet kurczaka z ananasem i żurawiną


Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i słodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad.

Składniki

- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry ananasa z puszki
- 4 plastry sera żółtego
- słoiczek żurawiny
- sól, pieprz
- jajko
- bułka tarta
- olej




Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.


Wykonanie

Filety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni  na podsmażone filety położyć plastry ananasa, w środek włożyć żurawinę. Całość przykryć plastrem sera. Patelnię przykryć i podsmażyć filety, aż ser się roztopi.
          
Uwaga – sprawdzona rada

1)       aby żurawina była widoczna, w serze można wyciąć małą dziurkę lub użyć gatunku z dziurami


Życzę smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...