wtorek, 12 sierpnia 2014

Kiełbasa z fasolą po chłopsku


 Sycące danie jednogarnkowe będące idealnym rozwiązanie gdy trzeba szybko nakarmić głodną rodzinę.


Składniki

- 2 duże białe cebule, 1 duża czerwona
- 4 laski kiełbasy
- 2 duże pomidory
- puszka czerwonej fasoli
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie




Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie


Kiełbasę i cebule pokroić w półplasterki. Kiełbasę podsmażyć aż się zrumieni. Dodać cebulę, podsmażyć. Całość przełożyć do garnka i dusić aż cebula będzie miękka. Pomidory sparzyć, pokroić w małą kostkę, dodać do kiełbasy. Fasolę osączyć, dodać do całości, wymieszać, doprawić przyprawami i dusić jeszcze ok. 10 minut.


Życzę smacznego.



5 komentarze:

Lena pisze...

Bardzo fajny przepis :)

Anonimowy pisze...

;)

Anonimowy pisze...

Bardzo ciekawy blog, zacznę korzystać.;> zapraszam http://lubjemto.blox.pl/

Kasia S pisze...

Coś dla mojego lubego :) lubi takie dania :)

Anonimowy pisze...

Swietny przepis! Koniecznie musze wypróbować! Dziekuje za przepis! Pozdrawiam! :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...