niedziela, 17 maja 2015

Serowe łódeczki w mundurkach


Szukasz ciekawego pomysłu na obiad? Masz małego niejadka w domu? Polecam to danie - jest ono syte i pożywne a jednocześnie dzięki ciekawej formie podania może zachęcić naszego milusińskiego do konsumpcji :)

Składniki

- 4 ziemniaki
- 4 łyżki twarogu półtłustego
- połowa papryki czerwonej
- 10 dag wędliny
- 5 łyżek śmietany 18%
- pęczek koperku
- mielona słodka papryka
- sól, pieprz



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Nieobrane ziemniaki starannie umyć. Gotować ok. 40 minut w mundurkach w dobrze osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Twaróg wymieszać z śmietaną. Paprykę i wędlinę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek umyć i drobno posiekać. Wszystko dodać do twarogu, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Ziemniaki przekroić wzdłuż, delikatnie wydrążyć środek aby powstały łódeczki, delikatnie obrać z mundurku. Farsz równo rozłożyć na łódeczkach.


Życzę smacznego


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Po 40 minutach gotowania ziemniaków będzie krochmal !

Świat Smaku pisze...

jest napisane ok. a więc nie jest to restrykcyjne - dużo zależy od wielkości ziemniaków - wystarczy trochę wyobrazni :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...