Danie to jest dobrym rozwiązaniem, gdy musimy zrobić coś z niczego. Połączenie brokułu i kurczaka daje nam pyszną i aromatyczną potrawę na codzienny obiad.
Składniki
- 4 udka z kurczaka
- 1 brokuł
- 20 dag pieczarek
- 0,5 l bulionu drobiowego
- szklanka śmietany 18%
- 2 łyżki mąki
- olej
- sól, pieprz
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Brokuł podzielić na różyczki, obgotować 6 minut we wrzącej wodzie, odsączyć. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na patelni z obu stron na złoto. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w ćwiarki pieczarki. Usmażone przełożyć do mięsa. Pieczarki i mięso zalać rosołem i gotować 10 minut. Dodać brokuły i dusić jeszcze 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do garnka i gotować aż sos zgęstnieje.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz