wtorek, 27 marca 2012

Zapiekanka z pierogami


Składniki

- opakowanie pierogów z kapustą i grzybami
- 30 dag pieczarek
- 30 dag startego żółtego sera
- 50 dag mięsa mielonego
- olej
- cebula
- sól, pieprz
- vegeta


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)



Wykonanie

Pierogi ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę poszatkować, pieczarki pokroić w talarki. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i Vegetą. Po podsmażeniu i zdjęciu z ognia wymieszać z połową sera. Na dno naczynia żaroodpornego położyć warstwę mięsa, na to wyłożyć pierogi i przykryć resztą mięsa. Posypać resztą sera i piec pod przykrycie 20 minut w temperaturze 200oC

Uwaga – sprawdzona rada

1) Użyć można również ruskich pierogów

Życzę smacznego.




0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...