Składniki
- opakowanie pierogów z kapustą i grzybami
- 30 dag pieczarek
- 30 dag startego żółtego sera
- 50 dag mięsa mielonego
- olej
- cebula
- sól, pieprz
- vegeta
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Wykonanie
Pierogi ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę poszatkować, pieczarki pokroić w talarki. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć do miękkości. Dodać mięso, przyprawić solą, pieprzem i Vegetą. Po podsmażeniu i zdjęciu z ognia wymieszać z połową sera. Na dno naczynia żaroodpornego położyć warstwę mięsa, na to wyłożyć pierogi i przykryć resztą mięsa. Posypać resztą sera i piec pod przykrycie 20 minut w temperaturze 200oC
Uwaga – sprawdzona rada
1) Użyć można również ruskich pierogów
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz