sobota, 5 maja 2012

Cannelloni z groszkiem i kukurydzą




Składniki

- 1 opakowanie makaronu cannelloni
- 50 dag mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 gotowy sos boloński
- 20 dag żółtego sera
- sól, pieprz ziołowy
- zioła prowansalskie
- olej


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.

Wykonanie

Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy i dodać do mięsa razem z sosem bolońskim. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi. Całość farszu pogotować ok.10 minut na małym płomieniu. Rurki cannelloni wypełnić farszem ( makaronu nie gotować ) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Po napełnieniu wszystkich rurek pozostały farsz wylać na canneloni oraz posypać startym żółtym serem. Zapiekać  pod przykryciem 30 minut w temperaturze 200oC

Uwaga – sprawdzona rada

1)       Aby makaron był bardziej miękki na dno naczynia żaroodpornego wlać trzy łyżki wody


Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...