Składniki
- 1,5 kg filetu z kurczaka
- 1 kostka masła
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki miodu
- 6 łyżek majeranku
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w majeranku i schłodzić. Masło roztopić na małym ogniu. Dodać musztardę, miód i wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem miodowo-musztardowym. Piec 60 minut w temperaturze 200oC, mieszając mięso co jakiś czas.
Uwaga – sprawdzona rada
1) Z pozostałego tłuszczu można zrobić sos który będzie świetnym dodatkiem do ryżu
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz