niedziela, 10 lutego 2013

Cannelloni z białym serem




Składniki

- opakowanie makaronu cannelloni
- kostka półtłustego twarogu                     ( ok. 30 dag )
- 30 dag żółtego sera
- 1 jajko
- 2 pęczki natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- bazylia, oregano
- sól, pieprz



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Żółty ser zetrzeć na tarce. Wymieszać z roztartym twarogiem. Natkę pietruszki umyć, dokładnie osączyć i drobno posiekać. Wymieszać z farszem serowym. Dodać jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Surowe cannelloni napełnić farszem. Ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym . Pomidory z puszki zmiksować. Dodać przyprawy i 100 ml wody, zalać cannelloni. Piec pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180oC.


Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...