Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i wybranymi przyprawami. Wstawić na godzinę do lodówki. Kurczaka nadziać na pełną butelkę piwa. Piec ok. 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 220oC.
Uwaga – sprawdzona rada
1) Na dno blachy czy naczynia żaroodpornego warto nalać odrobinę wody – spływający tłuszcz nie będzie się przypalał
2) Zamiast wody można nalać też trochę piwa J najlepiej ciemnego lub miodowego – podkreśli to smak mięsa
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz