poniedziałek, 6 stycznia 2014

Miodowo - jogurtowe udka z kurczaka




Składniki

- 1 kg udek z kurczaka
- 2 łyżki miodu, musztardy, ketchupu,        jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- przyprawa do kurczaka
- 2 ząbki czosnku






Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Miód, musztardę, ketchup i jogurt wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do kurczaka, sól i pieprz. Udka umyć, osuszyć i wysmarować marynatą. Odłożyć na kilka godzin. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170oC

Uwaga – sprawdzona rada


1)      Kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka może zastąpić pieprzem cayenne, majerankiem i kurkumą.


Życzę smacznego.



1 komentarze:

Patrycja pisze...

Ale pyszne i soczyste muszą być takie udka!

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...