sobota, 18 stycznia 2014

Ziemniaczana zupa krem




Składniki

- 8 ziemniaków
- biała część pora
- 2 opakowania ziołowego serka topionego
- słodka mielona papryka
- 15 dag wędzonego boczku
- pieczywo czosnkowe
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól, pieprz










Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Ziemniaki obrać i umyć. Pora oczyścić i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, por w plastry. Wrzucić do 1 litra wody, zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, dodać serki i śmietanę a następnie zmiksować na krem. Zupę doprawić solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na patelnie. Posypać zupę, całość podawać z pieczywem czosnkowym.



Życzę smacznego.



1 komentarze:

Małgorzata Wróblewska pisze...

Uwielbiam ziemniaki i to jest przepis dla mnie :) a raczej dla mojego męża :) Zdecydowanie wypróbuję :) Pieczywo czosnkowe wygląda bosko! Zapraszam do siebie - http://vitraillight.blogspot.com/ :) Pozdrowienia!

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...