sobota, 18 stycznia 2014

Musztardowe żeberka zapiekane




Składniki

- 50 dag podzielonych na porcje                żeberek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka kminku
- szczypta papryki
- sól, pieprz
- olej do wysmarowania formy



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Połączyć sos sojowy z olejem, musztardą, dodać kminek, paprykę, cebulę, czosnek i wymieszać. Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować marynatą i odstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki. Następnie żeberka osączyć z marynaty, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Marynatę podgrzać, polać żeberka i piec jeszcze 5 minut.

Uwaga – sprawdzona rada

1) Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej


Życzę smacznego.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...