Jest to idealny dodatek do mięs z grilla jak również do pieczonego mięsa czy kanapek
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Składniki
- 5 – 8 ząbków czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurty
naturalnego typu greckiego
- pieprz ziołowy, ostra mielona papryka
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Wykonanie
Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i
majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Uwaga – sprawdzona rada
1)
ilość
użytych ząbków czosnku zależy od „mocy” sosu jaką chcemy uzyskać
Życzę smacznego.
1 komentarze:
Super ja jeszcze dodaje koperek
Prześlij komentarz