wtorek, 25 marca 2014

Sałatka chrzanowa


 Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju pieczonego mięsa. Można ją również wykorzystać jako pasta do kanapek.


Składniki

- 16 dag tartego chrzanu
- 2 jabłka
- 20 dag żółtego startego sera
- 5 jajek
- sól, pieprz
- mały słoik majonezu



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie



Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Jabłka umyć i obrać. Jajka i jabłka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Chrzan wymieszać z majonezem a następnie z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem.


Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...