poniedziałek, 28 lipca 2014

Francuskie świderki serowe


 Szybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół.


Składniki

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- ser żółty z plastrach










Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części. Plastry sera równo ułożyć na jednej części, przykryć drugą częścią i docisnąć. Dwuwarstwowy placek pokroić w jednocentymetrowe paski, które  następnie skręcić wokół własnej osi. Świderki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220oC, aż się zrumienią.


Życzę smacznego.



2 komentarze:

Avogadra Rika pisze...

Bardzo fajny i prosty przepis! Użyłam sera królewskiego od Sierpca i świderki wyszły pyszne :)

Anonimowy pisze...

Właśnie chcę je zrobić ��

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...