Szybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół.
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części. Plastry sera równo ułożyć na jednej części, przykryć drugą częścią i docisnąć. Dwuwarstwowy placek pokroić w jednocentymetrowe paski, które następnie skręcić wokół własnej osi. Świderki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220oC, aż się zrumienią.
Życzę smacznego.
2 komentarze:
Bardzo fajny i prosty przepis! Użyłam sera królewskiego od Sierpca i świderki wyszły pyszne :)
Właśnie chcę je zrobić ��
Prześlij komentarz