Połączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni.
Składniki
- mieszanka sałat
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 4 jajka
- czerwona papryka
- 2 łyżki musztardy
francuskiej
- ½ szklanki sosu
koperkowo - ziołowego
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć,
osuszyć. Pomidory pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i
pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski.
Warzywa i jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać musztardę francuską,
wymieszać, polać sałatkę.
Uwaga – sprawdzona rada
1)
sos koperkowy polecam przyrządzić samemu (
przepis znajdziecie na moim blogu ). Można również przygotować gotowca ( dwa
opakowania wystarczą ) ale wybór pozostawiam wam.
Życzę smacznego.
5 komentarze:
Prosta i szybka sałatka na co dzień :)
Takie sałatki uwielbiam:)
postaram się zamieszczać więcej takich przepisów :)
miam ,miam to są moje sałtki...
Wygląda obłędnie :)
Prześlij komentarz