piątek, 1 sierpnia 2014

Letnia sałatka z jajkiem


Połączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni.

Składniki

- mieszanka sałat
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 4 jajka
- czerwona papryka
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego







Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Wykonanie

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć, osuszyć. Pomidory pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać musztardę francuską, wymieszać, polać sałatkę.

Uwaga – sprawdzona rada


1)      sos koperkowy polecam przyrządzić samemu ( przepis znajdziecie na moim blogu ). Można również przygotować gotowca ( dwa opakowania wystarczą ) ale wybór pozostawiam wam. 

Życzę smacznego.


5 komentarze:

Lena pisze...

Prosta i szybka sałatka na co dzień :)

Anika pisze...

Takie sałatki uwielbiam:)

Świat Smaku pisze...

postaram się zamieszczać więcej takich przepisów :)

Anonimowy pisze...

miam ,miam to są moje sałtki...

Karolina H pisze...

Wygląda obłędnie :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...