niedziela, 21 czerwca 2015

"Obiad studenta"


 Jak nazwa sugeruje jest to idealna propozycja dla studentów, singli jak i kogoś kto chce zjeść szybko, tanio i do syta :) Składniki na tą potrawę znajdą się w każdej kuchni             ( nawet akademickiej :). I mimo swej prostoty danie jest syte i smaczne więc spokojnie można również serwować je na codziennym stole.


Składniki

- 20 dag makaronu ( świderki lub rurki )
- 2 średnie cebule
- 4 jajka
- 10 dag dowolnej wędliny
- sól, pieprz
- olej
- szczypiorek





Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.

Wykonanie

Wędlinę pokroić w kostkę lub w talarki, podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka, dodać do wędliny, podsmażać aż zmięknie. Makaron ugotować al dente, jajka wymieszać z przyprawami. Do wędliny i cebuli dodać makaron, wymieszać i całość zalać jajkami. Mieszać do momentu aż jajka się zetną. Przed podanie posypać posiekanym szczypiorkiem.

Uwaga – sprawdzona rada


1)       wędlinę można zastąpić jednym filetem pokrojonym w kostkę

Życzę smacznego.


3 komentarze:

Agata pisze...

szybkie, smaczne i sycące - uwielbiam takie danka :)

Anonimowy pisze...

Jajecznica z makaronem zamiast chleba, polecam :)

standard pisze...

bardzo smaczne i szybkie danie :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...