poniedziałek, 24 marca 2014

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora VIDEO


 Łatwa i prosta w przyrządzeniu surówka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu czy potraw z grilla.

Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy

Składniki

- główka kapusty pekińskiej
- 3 jabłka
- biała część pora
- 2 marchewki
- mały słoik majonezu
- sól, pieprz





Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką na tarce o dużych oczkach. Pora umyć, osuszyć i pokroić w paski. Warzywa i jabłka wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.




Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...