Łatwa i prosta w przyrządzeniu surówka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu czy potraw z grilla.
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy
Składniki
- główka kapusty pekińskiej
- 3 jabłka
- biała część pora
- 2 marchewki
- mały słoik majonezu
- sól, pieprz
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką na tarce o dużych oczkach. Pora umyć, osuszyć i pokroić w paski. Warzywa i jabłka wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz