piątek, 27 kwietnia 2012

Placuszki cebulowo-kukurydziane


 Niezwykle łatwa i szybka w wykonaniu przekąska, gdzie składniki do jej wykonania znajdują się w każdej kuchni. Skutecznie zaspokaja głód mimo swej lekkości. Lecz co najważniejsze świetnie smakuje - słodycz kukurydzy idealnie komponuje się z mocniejszym smakiem kukurydzy. Do placuszków możemy tak naprawdę dodać inne składniki jak papryka czy pieczarki dzięki czemu można ją bardzo łatwo urozmaicić.


Składniki

- duża cebula
- 2 łyżki masła
- 1 puszka kukurydzy
- 150 ml mleka
- ok. 30 dag mąki
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 4 jajka
- sól, pieprz
- olej


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.

Wykonanie

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Kukurydzę osączyć. Jajka roztrzepać z mlekiem i mąką. Dodać cebule, kukurydzę i natkę pietruszki. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje ciasta nakładać łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.


Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...