sobota, 28 kwietnia 2012

Krem pieczarkowy z boczkiem




Składniki

- 40 dag pieczarek
- 10 dag wędzonego boczku
- 4 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- mała śmietana 18%
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Warzywa i pieczarki umyć, obrać, i drobno pokroić ( kilka pieczarek pokroić w plastry i odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Boczek pokroić w kostkę i wytopić aż będzie chrupiący. Na drugiej patelnia na maśle i oleju zrumienić plastry pieczarek i dodać przed końcem gotowania. Zupę udekorować kleksem śmietany. Dodać boczek i posypać natką.


Życzę smacznego.


1 komentarze:

Jadwiga Kaleta pisze...

Uwielbiam zupy grzybowe i wszystko co jest z grzybami

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...