niedziela, 10 marca 2013

Rurki z potrawką z kurczaka


 Jest to typowy przykład potrawy 2 w 1. Na ciepło jest to sycące danie obiadowe, na zimno świetna sałatka. Nieważne jak ją podamy - jest to świetna propozycja jeżeli chcemy zjeść coś pysznego, sycącego nie spędzając przy tym dużej ilości czasu w kuchni :)


Składniki

- 40 dag makaronu rurki
- słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
- 2 pojedyncze filety z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- majonez
- jogurt naturalny
- natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz
- pieprz ziołowy


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić mięso, przyprawić solą i pieprzem ziołowym, podsmażyć. Przełożyć do miski, pozostawiając tłuszcz na patelni. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki umyć, wysuszyć i pokroić w grube plasterki. Pieczarki podsmażyć na tłuszczu pozostałym na patelni, podczas smażenia przyprawić pieprzem. Dodać mięso oraz warzywa, wymieszać i chwilkę poddusić. Całość przełożyć do wysokiego garnka, dodać jogurt i majonez ( ilość według uznania w proporcji 1:1 ) oraz makaron. Całość wymieszać, doprawić i powoli podgrzać. Natkę pietruszki umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania.

Uwaga – sprawdzona rada

1)       Na   zimno danie świetnie sprawdza się jako pożywna sałatka


Życzę smacznego.


1 komentarze:

Anonimowy pisze...

wygląda tak sobie ale smakuje świetnie,zwłaszcza jako sałatka

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...