Składniki
- pojedynczy filet z kurczaka
- 4 marchewki
- 2 cebule
- 2 topione serki śmietankowe
- 10 dag startego żółtego sera
- 100 ml kremówki
- zioła prowansalskie
- pieprz ziołowy
- ząbek czosnku
- olej
- 1,5 L bulionu drobiowego
- pęczek liści selera
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Zalać bulionem, dodać posiekane liście selera i zagotować. Marchewki obrać i pokroić z talarki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości. File umyć, pokroić z małą kostkę. Dodać do wywaru. Sery wymieszać z 1 szklanką wywaru. Dodać do zupy wraz ze zmiażdżonym i posiekanym czosnkiem i ziołami. Gotować ok. 5 minut. Wlać kremówkę i doprawić pieprzem ziołowym.
Uwaga – sprawdzona rada
1) Aby urozmaicić potrawę, wraz z marchewką można dodać trzy pokrojone w kostkę ziemniaki
Życzę smacznego.
4 komentarze:
Ja jestem bardzo zupowa, więc każda propozycja, której nie jadłam wzbudza moje zainteresowanie. Twoja zupa wygląda bardzo pysznie.
Pyszna zupka ...własnie zrobiłam na obiadek ...☺jarocinianka pozdrawia
cieszę się, że smakowała :)
Własnie skonczyłam i wyszła pyyyyyyszna :)
Prześlij komentarz