niedziela, 2 marca 2014

Udka w sosie pieczarkowym




Składniki

- 4 udka z kurczaka
- 40 dag pieczarek
- przyprawa do kurczaka
- szklanka bulionu drobiowego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
- olej



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Udka umyć, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym oleju, posypać przyprawami i smażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki oczyścić, pokroić na 4 części i dodać do udek. Wszystko razem dusimy aż odparuje nadmiar wody. Bulion wlać do udek i dusić aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody i wlać do sosu. Chwilę gotować, mieszając.

Uwaga – sprawdzona rada

1)      kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka może zastąpić pieprzem cayenne, majerankiem i kurkumą.

Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...