Składniki
- 4 udka z kurczaka
- 40 dag pieczarek
- przyprawa do kurczaka
- szklanka bulionu drobiowego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
- olej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Udka umyć, osuszyć. Ułożyć na rozgrzanym oleju, posypać przyprawami i smażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki oczyścić, pokroić na 4 części i dodać do udek. Wszystko razem dusimy aż odparuje nadmiar wody. Bulion wlać do udek i dusić aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody i wlać do sosu. Chwilę gotować, mieszając.
Uwaga – sprawdzona rada
1) kto nie przepada za gotowymi mieszankami, przyprawę do kurczaka może zastąpić pieprzem cayenne, majerankiem i kurkumą.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz