Oryginalne połączenie tradycyjnej potrawy z kalafiorem daje nam ciekawy aromat i bogatszy smak powszechnie znanego kotleta mielonego.
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić i rozdrobnić na papkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić. Mięso wymieszać z kalafiorem, odciśniętą kajzerką, jajkiem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować niewielkie kotlety. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju aż się zrumienią.
Uwaga – sprawdzona rada
1) aby poprawić konsystencję masy można dodać odpowiednią ilość bułki tartej.
Życzę smacznego.
3 komentarze:
Dziękuję za przepis, na pewno go wykorzystam. Nigdy wcześniej nie słyszałam o takim połączeniu wieprzowiny z kalafiorem, ale pomysł wydaje się być całkiem dobry. Pozdrawiam.
Smakują świetnie mimo właśnie nietypowego połączenia. Życzę smacznego.
Pobrałem przepis,muszę wypróbować :) Pozdrawiam.
Prześlij komentarz