poniedziałek, 4 maja 2015

Banany w galaretce


Świetny deser, łączący ciekawe smaki oraz efektowne wykonanie. Daje również możliwość zachęcenia małych niejadków do zjedzenia owoców bo które dziecko nie skusi się na galaretkę :)

Składniki

- 2 galaretki ( np. żółta i czerwona )
- 300 g waniliowego serka homogenizowanego
- 1 łyżeczka żelatyny
- banan












Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Czerwoną galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić i rozlać do 4 wysokich pucharków. Pucharki ustawić w lodówce pod skosem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, wymieszać z serkiem.
Serek wyłożyć na stężałą czerwoną galaretkę, schłodzić. Banana pokroić w krążki, wyłożyć na serek.  Zieloną galaretkę przygotować tak jak czerwoną, rozlać do pucharków, odstawić do całkowitego stężenia.

Uwaga – sprawdzona rada

1) Deser można udekorować kawałkami owoców lub bitą śmietaną


Życzę smacznego.


1 komentarze:

Justyna Żak pisze...

deser wygląda świetnie:)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...