piątek, 6 stycznia 2017

Sałatka z tuńczykiem i papryką


 Bardzo pożywna i syta sałatka. Dzięki połączeniu smaku tuńczyka, papryki i ogórka sałatka jest idealną propozycją na każdą okazję.   


Składniki

- 2 puszki tuńczyka w oleju                       ( ok. 400 g razem )
- 500 g makaronu rurki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ogórek wężowy
- 2 papryki
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz ziołowy




Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć. Ogórki i paprykę umyć. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć. Szczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami i rybą. Dodać majonez, jogurt i szczypiorek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem ziołowym.

Uwaga – sprawdzona rada
  1. Sałatka najlepiej smakuje gdy ma temperaturę pokojową :)


Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)


5 komentarze:

Patrycja pisze...

Ciekawa i bardzo apetyczna sałatka :)

Przemyslaw Natkowski pisze...

Rewelacja! Zbyt dułogo nie wytrwala w mojej lodowce :)

Barbara pisze...

Bardzo fajna propozycja. Jestem za. :-)

Rafał Szymczak - Świat Smaku pisze...

Polecam - naprawdę bardzo szybko znika z lodówki :)

Karolina H pisze...

Bardzo ciekawe połączenie :) Prosta, ale przepyszna :) Super!

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...