Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne. Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z pieczarkami".
Składniki
- 40 dag makaronu rurki
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 10 dag tartego żółtego sera
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki estragonu
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Makaron ugotować al dente , odcedzić, przelać wodą. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać makaron z pieczarkami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wyrównać powierzchnię i posypać tartym serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC.
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz