wtorek, 26 sierpnia 2014

Masło czosnkowe


Masło czosnkowe jest idealnym dodatkiem do ciepłych bułeczek, chrupiącej bagietki czy grillowanego chleba tostowego. Połączenie wyłącznie naturalnych składników owocuje niezwykłym smakiem i aromatem.

Składniki

- kostka masła
- 4 ząbki czosnku  











Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Ząbki czosnku, obrać, przecisnąć przez praskę i utrzeć z szczyptą soli. Tak przygotowany czosnek wymieszać dokładnie z miękkim masłem. Po wymieszaniu przełożyć masło do maselnicy lub innej foremki ( np. silikonowa forma do muffinek ).


Życzę smacznego.




4 komentarze:

Milena pisze...

Ja do masła dodaję jeszcze odrobinę tymianku :D Uwieelbiam je, jest idealne do grzanek!

Pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do siebie :)

posmakujto! pisze...

Pyszne smarowidełko :)

Rafał Szymczak pisze...

oj możliwości jest naprawdę dużo - bazylia, szałwia, koperek... można tak wyliczać i wyliczać :)

Milana pisze...

Ja dodaję jeszcze posiekane listki świeżej bazylii :) Od razu zaczyna smakować bardziej 'świeżo" - nie wiem jak to inaczej określić :D

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...