Masło czosnkowe jest idealnym dodatkiem do ciepłych bułeczek, chrupiącej bagietki czy grillowanego chleba tostowego. Połączenie wyłącznie naturalnych składników owocuje niezwykłym smakiem i aromatem.
Składniki
- kostka masła
- 4 ząbki czosnku
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Ząbki czosnku, obrać, przecisnąć przez praskę i utrzeć z
szczyptą soli. Tak przygotowany czosnek wymieszać dokładnie z miękkim masłem.
Po wymieszaniu przełożyć masło do maselnicy lub innej foremki ( np. silikonowa
forma do muffinek ).
Życzę smacznego.
Życzę smacznego.
4 komentarze:
Ja do masła dodaję jeszcze odrobinę tymianku :D Uwieelbiam je, jest idealne do grzanek!
Pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam do siebie :)
Pyszne smarowidełko :)
oj możliwości jest naprawdę dużo - bazylia, szałwia, koperek... można tak wyliczać i wyliczać :)
Ja dodaję jeszcze posiekane listki świeżej bazylii :) Od razu zaczyna smakować bardziej 'świeżo" - nie wiem jak to inaczej określić :D
Prześlij komentarz