Składniki
- 25 dag makaronu lasagne
- 40 dag pieczarek
- czerwona i żółta papryka
- 40 dag chudej szynki
- ½ puszka kukurydzy
- 2 duże cebule
- 20 dag żółtego sera
- ketchup
- sól, pieprz
- olej
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i zblanszować. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą. Wędlinę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Warzywa, pieczarki i wędlinę wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę makaronu, a następnie warstwę farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników ( ostatnia warstwa to makaron ). Wierzch posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180oC. Udekorować ketchupem.
Uwaga – sprawdzona rada
Życzę smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz