czwartek, 10 kwietnia 2014

Drobiowe kotlety z porem


 Jeżeli szukacie ciekawego sposobu na kotlety drobiowe to oto on. Prezentują się świetnie a smakują fantastycznie. Są delikatne i proste w przygotowaniu.


Składniki

- podwójny filet z kurczaka
- mały por
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 10 dag startego żółtego sera
- 3 jajka
- 3 łyżeczki przyprawy do grosa
- sól, pieprz
- olej do smażenia


Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)



Z góry dziękuję.

Wykonanie



Fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i umyć. Pokroić w krążki. Czosnek zmiażdżyć i posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pora, chwilę wszystko razem poddusić i odstawić do przestygnięcia. Jajka rozkłócić. Dodać przyprawę do grosa i obie mąki. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać mięso, pora z czosnkiem oraz żółty ser. Wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcję masy i smażyć na złoty kolor z obu stron.


Życzę smacznego.



3 komentarze:

Ania pisze...

Zapowiada się świetny obiad.... koniecznie muszę przetestować ten przepis na moim chłopaku ;)

Nashelly pisze...

Pyszne kotleciki! A pora uwielbiam, może wypróbuję przepis ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Rafał Szymczak pisze...

Życzę dziewczyny smacznego i oczywiście zapraszam po więcej przepisów :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...