piątek, 15 sierpnia 2014

Leczo z cukinią


 Sycące danie w sam raz na codzienny obiad lub kolację, które swoją paletą barw zachęci do jedzenia nawet małego niejadka


Składniki


- 3 różnokolorowe papryki
- trzy laski kiełbasy np. podwawelskiej
- 5 dużych ogórków kiszonych
- dwie cebule
- duża cukinia
- ćwierć szklanki oleju
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz





Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie składniki pokroić w dużą kostkę, przełożyć do garnka, dodać olej, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić do miękkości . Pod koniec duszenia dodać koncentrat i wymieszać.


Życzę smacznego.



2 komentarze:

mopswkuchni pisze...

U mnie było dziś na obiad, w ostrej wersji ;) Witam Cię w mojej akcji :)

Świat Smaku pisze...

Ja również witam :)

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...