niedziela, 19 kwietnia 2015

Surówka z buraczków i jabłka


Świetny dodatek do obiadu, grillowanego mięsa czy jako lekka kolacja. Jest też niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.

Składniki

- 2 średnie surowe buraki ćwikłowe
- duże jabłko
- średnia cebula
- 3 - 4 łyżki śmietany 18% i majonezu
- sól, pieprz









Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)


Z góry dziękuję.

Wykonanie

Buraczki i jabłko umyć i obrać. Z jabłka usunąć gniazda nasienne. Razem z buraczkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z śmietaną i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do lodówki do schłodzenia.

Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...