niedziela, 15 marca 2015

Żeberka pieczone z warzywami


 Chrzanić dietę - czasami człowiek ma ochotę na porządny kawał mięsa. Żeberka nadają się do tego idealnie. Ale aby nie było tak ciężko jako dodatek pyszne pieczone warzywa :)

Składniki

- 1 kg żeberek
- 1 czerwona papryka
- 2 marchewki
 - 2 cebule
 - por
 - 500 g pieczarek
 - olej
 - sól, pieprz, ostra mielona papryka





Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, poporcjować i natrzeć przyprawami . Odstawić na 2 godziny ( najlepiej na całą noc ). Pieczarki oczyścić, pokroić na pół i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220oC i piec ok. 1 godzinę.

Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...