wtorek, 17 kwietnia 2012

Rolada z żółtego sera z papryką


 Rolada serowa jest świetną propozycją jako danie na świąteczny stół jak również na codzienny obiad. Może również spełniać funkcję przekąski gdyż smakuje równie dobrze na zimno jak na ciepło. Wykonanie potrawy nie zajmuje dużo czasu a smakuje naprawdę wspaniale. Przypadnie do gustu domownikom jak i gościom


Składniki

- 20 dag mielonego mięsa
- 10 dag czerwonej papryki
- 7 jajek
- 20 dag majonezu
- 30 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- bułka tarta
- olej



Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)

Z góry dziękuję.

Wykonanie

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5 jajek rozmącić, wymieszać z serem i majonezem. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć pergaminem, też natłuszczonym. Wylać masę serową i piec 15 minut w temperaturze 200oC. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 oC.

Uwaga – sprawdzona rada

  1. zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych w plastry i podduszonych na odrobinie masła

Życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...