Szybka i łatwa w wykonaniu potrawa na idealnie nadająca się na obiad bądź kolację.
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Cebulę drobno posiekać, parówki pokroić w kostkę. Wrzucić razem na rozgrzany olej, smażyć prze 5 minut. Dodać kukurydzę i fasolę wraz z zalewą i dusić pod przykryciem. Dodać koncentrat do uzyskania odpowiedniego koloru. Pod koniec dodać sól, chili i pieprz ziołowy. Potrawę podawać z ryżem ugotowanym na sypko
Uwaga – sprawdzona rada
1) zamiast parówki można wykorzystać każdą inną wędlinę – potrawa bardzo dobrze smakuje z kabanosami, jak również użyć można filet z kurczaka - podwójna pierś wystarczy
Życzę smacznego.
5 komentarze:
Tylko nie parówki :/
Ryz po meksykansku? Parowka i koncentrat +fasola i stad nazwa? Kuchnia meksykanska jest aromatyczna, pelna smaku...sam ryz po meksykansku pyszny
anonimowy - tak parówki ale można użyć innej wędliny lub mięsa - pierś z kurczaka bardzo pasuje.
rzaoutlaw - nie zawsze musimy brać wszystko dosadnie :)
Lubię te meksykańskie. Zamienię tylko parówki. Jakiś kabanos lub salami ew. mięso mielone.
Ile dusić pod przykryciem parówki, cebulę, kukurydzę i fasolę?? (nic nie napisane, a dość istotne).
Prześlij komentarz