Bardzo ciekawe połączenie słodkich smaków z delikatnym mięsem z kurczaka nadaje ten potrawie wspaniały smak i niezwykły aromat.
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Z udek zdjąć skórę, mięso oprószyć łyżeczką curry, solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Śliwki zalać sosem winogronowym. Udka panierować w mące wymieszanej z 2 łyżeczkami curry. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć kurczaka z obu stron. Wlać sok, w którym moczyły się śliwki. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie dodać śliwki, dusić do miękkości. Sos powstały podczas duszenia przetrzeć przez sito.
Życzę smacznego.
4 komentarze:
Zapowiada się smakowicie :)
i zapewniam że tak właśnie jest :)
fajny przepis nietety od kiedy muszę nosić tuniki dla puszystych jestem na ścisłej diecie
Łał! świetne! muszę spróbować!
Prześlij komentarz